...


...



Nae men si, godförmiddag

Passion av det slaget är en nåd som drabbar få. Det är en nåd att få sån kärlek och ett brott att låta den gå

Luktar av stek-os och frityrolja. Spänningshuvudvärken knackar på och jag är illa tvungen att välkomna den. En söndag, som alla andra söndagar. Om än lite bättre. Jag har något på gång. Mitt liv

Och du ligger inte tyst mer. Kanske känner du äntligen något

Överstökat.
Första delprovet i matematik c. Jag tillber högre makter att min braiga magkänsla inte lurar mig. Att klara det vore kanske det bästa som skulle kunna inträffa just nu. Vilket liv. Vilket underbart liv!

...



Marcus Mumford

Nere i hörnet i kvarteret står en man och mumlar nåt som ingen orkar höra på. För vart går gränsen mellan galningen och snillet? Man får trösta sig ibland och tänka så


Ja. Vad gör man inte för karriären? Tydligen allt som definieras som det mest tråkiga som finns. Och vems fel är allt detta? Mitt egna. Det känns ju skönt iallafall. Å andra sidan hade en syndabock utöver mig själv gärna varit att föredra. Någon att slå på, att skrika på, att klandra. Imorgon ägnar jag hela dagen åt min mattebok. Alltså, verkligen hela dagen. Fyrtio sidor kvar och dessutom sammanfattningar och blandade uppgifter.

Men min strategi är dock något av det klokaste jag åstadkommit. Säg 20-30 år inom min kommande bransch för att sedan sadla om till florist och trappa ner de sista arbetsverksamma åren. Åh, hujedamej vad nöjd jag är.

...


...

Undra om vi telepatiserar eller om bara jag inbillar mig.
Jag undrar verkligen.

...



...

Om Koko är gudarnas gåva till utelivets värld, är matematik c djävulens avkomma till utbildningen jag skall gå.

Jag trodde du kommit hit för att möta mig. Men halvvägs i luften såg jag - att jag misstagit mig. Du var inte där för mig

Nu har man fått dillen på Bill Skarsgård.
I rymden finns inga känslor. Och lille, lille Bill..

Man skrattar om vartannat som tårarna rinner. Tjejigt - jag vet - men ofrånkomligt. Till och med Cecilia Forss var bra. Bara det. Nu önskar jag mig en egen Bill i min värld.

...

in these bodies we will live,
in these bodies we will die.
where you invest your love,
you invest your life

Det kanske låter underligt, men jag tycker det är stort. Många gånger har jag sagt att, det här är nog det smartaste jag gjort

Att traggla sig igenom saker, kan vara kämpigt men ge en känsla av duktighet. Som matematiktal. Lite som att tugga sig igenom en riktigt seg godiskola, för att sedan svälja allt och vara mycket belåten. Tiden är kommen i boken då jag är fast. Som en fluga i sirap. Det går inte. Jag behöver min lilla, arma Anna-Karin till hjälp. Dessvärre är hon in tillgänglig här hemma, eller vid tiden som är nu. Komvux kanske kan tänka sig att införa jourlärare. En infall av studerande kan ske närsomhelst, varsomhelst - och fastnar man då - är livet inte lika belåtet längre. Imorgon förmiddag ser jag fram emot en riktigt matig genomgång av funktioner. Joråsåatte.

...

And can you lie next to her;
And confess your love?

Så kom ihåg nu, när du kommit i mål, att jorden den snurrar med obruten fart. Om du väntar så kommer jag snart

Ett stycke märkligare helg lider mot sitt slut. Från fullständig lycka till obeskrivbar misär. Men vad är väl livet utan diverse händelser?

Från arbetslös till två jobb. Man tackar, ja. Femton sidor matematik tills tisdag i samma veva. Aldrig att jag skulle klaga, jag är överlycklig. Mitt liv är äntligen påväg i rätt köl. Från ovetandes till fullkomligt glasklart. Känslan gör att ord blir överflödiga.

I never meant you any harm. But your tears feel warm as they fall on my forearm

En omöjlighet har infunnit sig; att inte lyssna på Mumford&Sons.
De är för bra för att vara sanna.
Precis så.

Och jag stod där med ögonen slutna. Så som man gör inför långa vägar

Psykbryt. I en ångest som omringar mig varenda sekund av dygnet. Å andra sidan är det en god ångest; jag måste omringas av den. Att sporra sig själv med huvudet nedtryckt i en bok med uppgifter tagna ur helvetet kräver sin man. Man eller mus, jag har bara mig själv att gå till. Och min ångestomringning. Bara att gilla läget.

Imorgon påbörjas en ny arbetarkarriär. Upplärning i barndomsvännens mors korvkiosk. Jobb som jobb, pengar som pengar.

I allt det här kan jag emellanåt bara njuta.

Drömde om dig inatt igen, måste vara för att du är känd. Försöker komma på orsaker till att kunna höra av mig

Om matematik vore lika roligt som att inte räkna matematik. Då, hade jag varit ett matematiskt geni.

Underhåller mig själv med fotboll istället.

Sommaren tog slut idag. Det doftar och känns exakt som när det var vi. Och jag får tänka på att låta bli, men det känns, du vet, det känns

Dagen D som i dödsdömd är kommen. Nej, nu ljög jag. D som i djävlar vad det skall pluggas. Matematik C har startat. Första sidan har lösts, efter många om och men. MEN! Jag skall klara denna kursen. VG hade ju varit optimalt, men G räcker. I slutet av veckan skall jag även drunkna i högskoleprovsboken. KTH!

Äntligen.

And I took you by the hand. And we stood tall, and remembered our own land, what we lived for.

Vilken lagomhelg som precis har passerat och valt att ta slut. En alldeles förträfflig fredag, följdes av en minst lika ljuvlig lördag. Middagsmys med Josie och en tv som sprutade ur sig lättsamma och iq-befriade filmer. Cola zero i glasen och ingen alkoholhalt så långt näsan kunde identifiera. Avslutar allt med ett mycket trevligt arbetspass i lugnets tecken.
Nöjd, tror jag det benämns.

Och som natten föder dagen, är allt det här som gör så ont, samma sak som gör dig vacker

En gårdagskväll med ost, vin och gamla, riktigt gamla vänner. Sentimentaliteten strömmar i blodomloppet och flödar ut,  och går till slut, nästan att skära i med kniv och gaffel. Att ibland inte förstå vad man har förrän det är konkret och mitt framför ögonen.


Your love is old. But even despite it all, give me your hand. Let's face this night and see it through

En tanke som grott inom mig sedan ett par år tillbaka, har återupplivats. I ens ungdomsår flyger tusentals tankar om framtiden genom skallen. Vissa etsar sig fast, andra inte. Den nuvarande har existerat tidigare men flugit iväg igen. Utan att tveka, vet jag, att nu stannar den. Yrken som dietist, florist, sjuksjökterska har snurrat runt ett bra tag nu. Men. En alkholfattig efterfest gjorde susen för att vända upp och ner på steken. Jag vet inte vem jag ska tacka. Mig själv för att jag ens deltog, eller mannen som inspirerade mig. Till och börja tackar jag mig själv. För det blir ett helvetes pluggande framöver. Hoppas på intagning HT11 alternativt VT12. FRAMTIDEN ÄR RÄDDAD. Woop wooop!

But not your fault, but mine. And it was your heart on the line. I really fucked it up this time, didn't I my dear?

En dag i besvikelsens tecken. Oklart varför. Eller kanske hur kristallklart som helst. I en stund som den här önskar man att ens naivitet inte existerade. Uppenbarligen gör den det, i alltför stor grad. Och i ens omedvetande.

Så mycket som händer.
Stänger av för en stund.

...



As the winter winds litter London with lonely hearts
Oh the warmth in your eyes swept me into your arms
Was it love or fear of the cold that led us through the night?
For every kiss your beauty trumped my doubt

And my head told my heart
"Let love grow"
But my heart told my head
"This time no
This time no"

We'll be washed and buried one day my girl
And the time we were given will be left for the world
The flesh that lived and loved will be eaten by plague
So let the memories be good for those who stay

And my head told my heart
"Let love grow"
But my heart told my head

"This time no"
Yes, my heart told my head
"This time no
This time no"

Oh the shame that sent me off from the God that I once loved
Was the same that sent me into your arms
Oh and pestilence is won when you are lost and I am gone
And no hope, no hope will overcome

And if your strife strikes at your sleep
Remember spring swa
ps snow for leaves
You'll be happy and wholesome again
When the city clears and sun ascends

And my head told my heart
"Let love grow"
But my heart told my head
"This time no"

And my head told my heart
"Let love grow"
But my heart told my head
"This time no
This time no"


RSS 2.0