...



Linnékollektivet Gathering
Linnékollektivet Gathering
Linnékollektivet Gathering

Jag gillar dig du har ett svart moln över dig

Fri från jobb. Och njuter av solen hemma i Göteborg. Torsdag vill bestå av turer med mor. Allum (yeah!), IKEA och tyvärr inget Ullared.. men kanske på söndag innan hemfärd. Riktigt skönt med lite vilodagar på hemmaplan. Dock är schemat nästintill fullspäckat förutom idag, som iofs redan nu blivit fullspäckat, trots att inga telefonsamtalt gjorts. Mys med Lindy och Anna i afton.

Aja. Bry sej.

Hennes hud minns dina händer. Än blossar hennes kind av din kyss, och hennes läpppar minns dina läppar

OKEJ! Eftersom jag olyckligtvis (i detta fall) bor i Oslo så har jag inte sett det med egna øgon, m e n .. Paradise Hotel har tydligen fått tillbaka sin hunk. En vaaarm artärvåg svepte igenom mej. Underbart!!!

Nog om det. Huvudværken vill verkligen inte slæppa. Och det blir inte bættre av att klaga, så jag gør inte det heller. Ska knapra lite piller istællet och trænger undan den. I afton ska vi træna styrka med snyggingen. Kanske snyggast i byn. Och då menar jag verkligen det.


Det tar ett tag för mig, jag kanske glömmer hur man gör sist var himlen vit som papper ovanför


Måndags-seg. Fast endå inte kanske. Jobbet är så sjukt sinnes slappt att jag tror ibland att det är på skämt. No workin asses off här inte. Men den migrän-light jag skaffat mig de senaste veckorna vill jag ska försvinna. Då blir allt perfekt.

Svetten rinner, duschen kallar.

...


Vad vill du säga när allting blitt sagt? Vad vill du känna när någon tagit din makt?

Ååååkej. Söndag. Träning står på schemat, himla najs. Städningen står det andra städlaget för idag, så på den fronten kan vi bara luta oss tillbaka..

Aja. Får hoppas i kläderna nu. Svettas lite. Svettas mycket.

If you really love, won't you tell me, yeah? And if you really love, won't you tell me?

Ælskar att det ær fredag. Ælskar Stevie Wonder. Ælskar att jag mindre æn om en vecka ska træffa alla fina dudes hemma i Svedala.
Ikvæll blire bio med hela kollektivet, førutom sverigebesøkande Emielle. Vi ska bestælla svenska varor. Marabou har det ryktas om, vi får se. Lørdagar ær unna sej. Unnaaaa sej! Ælskar't

Sångerna blev kedjebrev man hör när molnen hängde tunga ovanför. Att lämna tystnaden och alla lögner utanför

HOT CHIP!

Det får inleda min morgon. Lagom.

Den hær fredagen kom precis, exakt nær jag behøvde den. Sova, gå på bio, sova, æta på Yaya's, sova, dega i soffan, sova, træna, sova.. Ungefær så.

s n y g g

Elda bastun. Bär lite ved. När ska vi nånsin få se dig le? Bär vatten låt hjärnan va ifred. Du har tänkt tillräckligt. Tänk inte mer

Två arbetsdagar återstår. Sedan ær det helg, och dærefter kommer arbetsveckan som ska avslutas i Gøteborg. Simpelt, och ljuvligt.

Den huvudværk som har halvt plågat mej och mitt sinne senaste två veckorna verkar (peppar,peppar) mildras en del, åtminstone sen igår. Shitty. Nåja, det som inte dødar, hærdar. På tal om det, så blire det megaultrabaouta-boxpass idag. Jobbigaste, roligaste och mest givande passet på hela veckan. Gillare.

Morgonlåten

...






You might find it boring. It's about understanding glory. You just want something that is mine

Ok. Har aldrig någonsin varit med om denna makaløsa speed på veckorna! Onsdag. Skulle lika gærna kunna vara måndag. Speeden får gærna håll i sej till næsta vecka. Gøteborgsvisit. Underbart.

Jag børjar bli vuxen. Høgskoleprovsanmæld. Inte vældigt inspirerande.


En enda gång mötte hon sanningen, den gången har hon fördömt.


Who says I can't be free. From all of the things that I used to be. Rewrite my history. Who says I can't be free?

Så. Telefonen på arbetet fungerar inte. Vilket i sin tur betyder att jag egentligen inte jobbar. Telefonen ær ju mitt jobb. Stilla, lugnt och ohændelserikt. Kanske alldeles lagom før en måndag, som denna.
Helgen svischa førbi lika fort som veckorna numera. På lørdagen var det festiligheter hos Emielles polare. Førsta dropparna alkohol sen nyår.. två veckor bara, men endå. Nu blir det lugnt igen. Vældigt lugnt. Søndagen var fantastisk. Stædning och træning. Fræscht.

Min huvudværk misshandlar mej.

I will never know, what grabbed my heart

Ah. sweet saturday.. Tre av mina fem sambosar arbetar. Så dagen har bestått av Bogstadveien med Carro, den ledige. Härligt.
Nu ska jag laga mat åt oss. Och en nytillkommen. Trevligt. Kollektivet utökas.

...



fredagsgodis

Vad jag bryr mig om nu är att från samma säng lyssna till samma regn

Så. Nu har jag precis bokat två biljetter till Local Natives. Johanna vet inte om det æn, tænkte slænga ivæg ett sms så hon ær underrættad denna fantastiska information!

Ena postkollegan ær sjuker idag vilket innebær enbart hænga vid datorn hela dagen før min del.. lite småsegt men kanske precis vad min førkylda kropp behøver (Berit 67..) Nåja. Ikvæll ska jag och min sambo Josie træna medan Emielle och Mick blir klippta. Och sen slænga ihop ngn såndær lætt, en fantastisk, fredagsmiddag. Hærligt


L O C A L N A T I V E S


...



.. Jamaica i april?
.. Jamaica i april!

Du är skör och måste tas på allvar. Jag tar dig på allvar. Jag finns här på allvar.

Igår och idag (och alla dagar tills hemkomst) hade jag verkligen, verkligen, verkligen behøvt træffa Cis. Blæ. Vissa dagar vill man bara att alla vænner ska finnas på samma plats, så man kan ses nær som helst. Och speciellt Cis i tider som dessa..

Aja. Yada yada, winey winey.

Peace

Jag vet ingenting som helst som sliter sönder mig, som tystnaden från dig. Och jag vet, varje ord från dig, var bara påhitt och tomma bokstäver.

Midt i veckan. Så fantastiskt skønt ..
Att tiden går fort.
Att dagarna inte ær alls påfrestande.
Att jag och mina træningssambosar har vilodag.
Att Tengan bjuder på middag.
Att jag ska surpla te hela kvællen.
Att min mobil plingar till om kvællarna.
Att en resa i april børjar halv-spikas.
Att musikutbudet bara expanderar.
Att jag bor i det goaste kollektivet.
Så många att.. att jag slutar nu

...


Jennifer Beals

...


L o c a l  N a t i v e s

.. ibland rasar all ens längtan, fast man vill hoppas lite till. Ibland slocknar alla ljus, fast man vill dansa tills man spyr. Ibland springer man så fort man kan, men hela världen hinner ifatt en



Sådær konstigt snabba dagar. Allt flyter på. Man får ganska mycket gjort, trots ihærdigt kontorsstolssittande. Lite spring hit, lite dit. Lite ærenden åt den, och lite mer åt den. Tjingsa på diverse chefer, lægga tidningen på hans skrivbord, snacka tomma ord i hissen. Prata om vædret och kylan, solen skiner och allt ær bra.

...


Och du ligger inte tyst mer. Kanske känner du äntligen något

Arbetsveckan ær återigen påbørjad. Inte så hemskt farligt faktiskt. Man mår som man førtjænar, det vill sæga, vældigt bra. Helgen har varit helt fantastisk. En lugn fredag, med mat på Mucho Mas, mexikanskt, svingott. Lørdagen bestod av ytterst lite Bogstaveienshopping før att istællet ersætta det med IKEA. Kaaallt så in i bænken, våra tår hade tappat kænseln och var livløsa.. inte så skønt. Værmen fick vi upp igen efter lite spatserande i butiken och lite mat-tjosan.. Blev en tvættkorg, en kudde och två diskborstar rikare!

Jag tror kanske det.

Den här kärleken hänger kvar, som en hemlös hänger kvar i en bar. Stolarna på bordet, alla har gått

Fredagsmys i kollektivet. Paella till middag, och alla ær hemma! Det var længesen. Och mysigt ska det bli.

Kontoret hær børjar tømmas på folk. Slappedagen fredag ær ju hær och då væljer folket att dra vid två eller tidigare.

Idag har vi bara -16.2 grader hær. Faktiskt himla behagligt!

...


En enda gång mötte hon sanningen. Och aldrig vill hon se honom igen. För inte är sanningen vacker

Løgn.
Efter løgn.
Efter løgn.
Efter påhitt.
Efter undvikande av sanning.


...


...


Äta. Smaka

___

"jag minns allt jag glömt
nu minns jag dig. Jag minns hur ensamt det var varje gång du var där."

Jag vill bara sitta här med benen i kors. Och varför vill jag det, det är inte svårt att se. För att du sitter bredvid förstås

Jag kanske ær hur trøtt som helst på allt ditt och datt, allt fram och tillbaka. Men. Någonstans længst in, någonstans i den flytande ryggmærgen, de pulserande blodet, någonstans i den stændigt tænkade hjærnan, finns något. Men inte i helvete vet jag vad det ær. Egentligen. Uppenbarligen.
Vem har bestæmt allt detta?
I n t e v e t j a g . V e t d u ?

...


Äta. Smaka.

Toppar och dalar, jag gav dig mitt hjärta bara, rakt ut. Hmm det är min dåliga vana

Det børjar arta sej nu. På NCC. Lite mer uppgifter, lite mer tjingsande med folk, lite mer konversationer som inte innefattar mej och en telefon. Kanske det slappaste jobbet. Kanske det mest meningsløsa jobbet. Grænsen ær hårfin, men jag gillar det. Ganska mycket också.

Några nyårsløften har jag inte.
Eller kanske. Men bara ett, enda.

...


Melodifestivalen sa vi va?

Efter allt det du gjort. Det är ett under att hon fortfarande vill, ge lite mer, ge lite till

Nyår hemma. Nyår i Gøteborg. Kanske den bæsta idèn 2009. Jag gillade det!

Kænsloresorna har varit overkliga. Som en svallande våg fram och tillbaka i blodådrorna. Omøjliga att uppfatta. Men det gør nog inget. Någon gång ska allt bli bra. Någon gång.

Det kliar i min kropp, fan måste allting gå så sakta? Jag får fan bara skit, efter allt jag har gjort. Kan ni fatta?


Lördag. En liten tid av dagen ska jag befinna mej i stan. Affärer, kläder, skinnjacka. Sedan ska jag möta upp Jessica, avnjuta lite tapas på Mañana och lite rötjut till det. Jessica ska vidare för födelsedagsfirande. Då beger jag mig till Lindy, entrar ngt hak och sveper öl. Eller avnjuter passar här också kanske.

Imorgon far jag till Oslo igen.
Jag saknar mina sambosar.

Känns som om alla är äldre nu och ser efter varann. Dom har gått för att leva sina liv. Och gud vet att jag måste leva mitt


Jag kanske är hur bakfull som helst. Och det kanske var värt det för en gångs skull också. Efterfesten kanske var det mest överflödiga den lilla truppen kunde åstadkomma. I säng vid 06:00 och upp vid 11:30. Däcka i sängen i Åsa och mår inte ett dugg bättre. Pizzaslize och deckare på tv. Formen börjar arta sej. Men nu börjar det nya året och det nya livet, i min andra stad.
Cis och Bob bistod till den mysigaste och najsigaste middagen i mannaminne. Otroligt trevligt och vårt nyårslöfte om mer middagar kommer gå i lås.





Puss!

RSS 2.0