Dimmiga dar, det var bra dar. Men vad fanns det att se klart? Dimmiga dar, det där var fina dar, men jag såg aldrig riktigt var vi var



Dietist kanske man skulle bli.
Hmm ..

...


...


Det kanske låter underligt, men jag tycker det är stort. Många gånger har jag sagt, att det här är nog det smartaste jag gjort


Jo. Sitter och lyssnar in Julian Casablancas nya skiva. Men har valt att øvergå till Bo Kaspers Orkester. Det ultimata morgonbandet, den mest perfekta morgonmusiken. Helst skulle man sitta i en ursutten fåtølj på ett jazzkafé i New Orleans, med en cigg i mungipan och rykande kaffe framfør sig.. Men NCC's kontor får duga. Ingen cigg. Inget kaffe. Massa jazz.
Fredagen ær ett faktum. 14:30 slutar jag før dagen. Då blir det bankærenden och ett kik-in på Adecco før att læmna skattekortet.


...


Søt bæbis

Oh, all that I know, there's nothing here to run from. And there, everybody here, got's somebody to lean on

Det tar emot lite. Inte att jobba, inte att åka t-bane, inte att stiga upp om mornarna. Det tar emot att alltid gå runt som en vandrande tankebomb. En bomb fylld med emotionella tankar. Och helt uppriktigt vet jag inte vad jag ska gøra av allt. Tankarna. Jag får låta de vara kvar, tills jag vet, hur det blir.
Jag kanske inte vill veta hur det blir.
Avgør du

...


Jag är tömd. På motståndskraft oron är glömd. För hos dig är allt begärligt

Jobb. Jobb. Jobb.
Slappaste jobbet. Ønskar jag hade en tv framfør mig som jag kunde glott på. Eller musikstereo med pumpande musik. Jag har ingetdera och tiden går førfærligt långsamt. Trøttsamt. Haha. Klagomål. Vill inte riktigt veta hur ensamt det kommer vara nær varken Elin eller Sanna jobbar kvar.. Helt allena.
 Idag trillade min svenska løn in på kontot = handla mat! Ska skriva en liten inkøpslista hær før att førdriva tiden. Lika bra. Det blir nog iaf rotmos ikvæll. Gott. Lætt.

Svara mig.

Min röst har brustit, drömmar med. Min tröst har lyckats gömma sig

The Hills-marathon 19-21 måndag till torsdag varje vecka. Passar fint i ett damkollektiv.
Jag och Mick deltog i jakten på de perfekta tightsen åt Josie. Lyckat! Efter två affärer hade vi två par tights (dock likadana) och en t-shirt. Helt ok resultat.

Kvällsmaten har sjunkit ner och teet likaså.
Four days to go.. Fast det gör inget.

Kom hit. Om du vill. Du, ja

Min röst har brustit, drömmar med. Min tröst har lyckats gömma sig

The Hills-marathon 19-21 måndag till torsdag varje vecka. Passar fint i ett damkollektiv.
Jag och Mick deltog i jakten på de perfekta tightsen åt Josie. Lyckat! Efter två affärer hade vi två par tights (dock likadana) och en t-shirt. Helt ok resultat.

Kvällsmaten har sjunkit ner och teet likaså.
Four days to go.. Fast det gör inget.

Kom hit. Om du vill. Du, ja

...


Nådigt snygg t-shirt

...


Kylen paj. Andra kylen som är paj.

Jag kan inte vara utan, strö lite socker på mig som bara du kan

Söndag. Den andra söndagen den här helgen, har det känts som iaf. Iaf, ett besök på ICA, massor av teve och även ett biobesök: Fame. Helt ok. Och bra tidsfördriv då dagen varit oändlig eftersom göteborgsvädret har varit på besök.

Sängen ropar lite på mig. Fast först se klart den danska filmen som snurrar i dvdn.

Jag kan inte vara utan, strö lite socker på mig som bara du kan

Söndag. Den andra söndagen den här helgen, har det känts som iaf. Iaf, ett besök på ICA, massor av teve och även ett biobesök: Fame. Helt ok. Och bra tidsfördriv då dagen varit oändlig eftersom göteborgsvädret har varit på besök.

Sängen ropar lite på mig. Fast först se klart den danska filmen som snurrar i dvdn.

Bara så länge det finns stjärnor över oss, och bara så länge våra hjärtan klarar av att slå

Lördag som känns som söndag.
Degat, soffhängt, ett besök utanför dörren; Rimi.

Sovdags och det ska bli väldigt skönt. Godnatt

I don't care what nobody says, cause we're gonna have a baby

Okej. Ibland är sanningen alldeles för tydlig för att verka rimlig. Orimliga sanningar med alltför trovärdiga slut, helt enkelt.

Nåväl. Kvällen har varit väldigt trevlig. Först mysmiddag med kollektivet, sedan utökning av lite blandat folk. People's på samma gata erbjuder billig öl och slappt folk. Klagar inte en fredagsafton, men blir snabbt trött. Befann mig inom området cirkus trettiofem minuter för att sedan traska tre komma fem minuter hem mot lägenheten. Imorgon ska jag sova tills ögonen skriker efter dagsljus. Dvs runt 12-13.

Kom hit. Be my guest. Älskar't

Vi kunde lika gärna, aldrig nånsin mötts. Eller var vårt möte redan bestämt långt innan vi fötts

Mysfredag. Fredagar är mycket mer uppskattade efter jobb. En härlig och relativt lugn dag idag på jobbet, tog emot samtal och satt och tjötade med mina kollegor Elin och Sanna. Gilllar't faktiskt väldigt mycket. Vill inte tänka på efter nyår då jag kommer sitta helt allena.. Ja ja, den dagen, den sorgen.

Grillad kyckling och öl på fredagsmenyn idag. Lagom.

rubriker

...


Hårda tider är över för tillfället. Du ska inte se det

Ja. Sånn. Då sitter jag på mitt nya work i NCC's byggnad på Helsfyr. Det var længensen jag var så trøtt som jag var i morse. Inte alltid lætt med en øldrickande, lillørdag-firande Mick och en manligt snarkande Jos i samma rum. Fast jag kan ændå se charmen.
Hittills har førsta dagen gått fint. Elin har varit min upplærare och jag har fått ta emot samtal från diverse folk som vill ha kontakt med ansatta inom NCC. Inte jætteinspirerande men helt ok. Vi sitter tre jenter på ett kontor, tre svenskar æven. Jag Elin och Sanna. Skøna damer!
En halvtimme kvar till man slutar. Fint.


Dom här gatorna gjorde oss galna. För mig är dom allt .Du är allt nu

Ett glas vitt senare. Mysstämningen är på hög nivå här i lägenheten. Trivseln höjs mer och mer. Den här staden är fantastisk. Älskar det.
Uppläring imorgon, dag ett av två. Ü b e r n a j s

Jag vill ha dej trots allt. Jag vill ha dej ändå. Jag vill ha dej utan sans. Jag vill ha dej just nu, utan väntetid, utan förklaringar och helst utan dans


Så ja! Alla tre har jobb. Mick var på Adeccomöte idag och ska på intervju på fredag. Awesome och väldigt skönt. Fem arbetande kvinnor i samma lägenhet. Gillar't.

Två olika liv. Precis så. Hemma i Göteborg och hemma i Oslo. Helt skilda världar - helt skilda tankar. Och som alltid, på gott och ont. Resultater är ovisst och omöjligt att veta. Hjärtan hit och tankar dit. Kan inte allt bara ödesbestämmas omedelbart? Fast då hade livet varit väldigt platt. Berg- och dalbanor är tydligen nyttigt. Och jobbigt.

...



Och du somna' den natten så vaken och drömde om allt som vi kunnat göra

Det vänder fort här. Från att igår "blivit av" med ett jobb, så ordnas ett nytt idag. NCC centralbord, i Helsfyr. Det känns väldigt bra att äntligen få fart på arbetslivet här i Oslo. Och jag klagar varken på arbetstiderna eller lönen. Hoppas och känner på mig att det kommer bli bra. Äääntligen somsagt!

Efter ett muntligt avtal har jag eldansvarigsuppgifterna här i lägenhten, så kvällen till ära har jag ordnat en eld i kaminen. Väldigt mysigt. Och doftar gott. Saknas bara rödvin och lite goda ostar. Mmm, jag och MIck har blivit tanter. Men vi är nöjda med det.


Jag vet vad som måste göras. Endå sitter jag kvar här i ett sista kapitel som jag har förälskat mig i


Återigen igen gryr dagen, eller den har väl grytt färdigt. Igår fick jag alltså samtal från Adecco som innebar att jag ej fått jobbet på Terras finansavdelning - arkivering. Två andra hade tydligen blivit ansatta där. Inte så skoj, men ingen idé att hänga läpp. Torill har redan informerats och ska ringa mig efter lunch. Torill är go. Hon kommer ordna något. Och om Torill (mot all förmodan) inte lyckas hitta något så har jag ett flertal trådar att dra i oavsett. Nokas, Lisa med mera. Det löser saj, det gör det alltid.

Och idag är en sån dag, då jag verkligen inte känner för att sätta foten utanför dörren. Mick har dock lite uppdrag att utföra, så följer nog med ändå. Blir nog trist att låsa in sej ..


...


Det händer att jag tänker på dig, viskar utan svar. Fem till femtio gånger och undrar var


Sovmorgon, återigen. Lene har inte ringt, än.

Dock består dagen av ett par ärenden. Ännu en gång ska jag ner till Postbanken och mitt kontonummer, en gång för alla. Skattekontoret ska också få sej ett besök. På ngt sätt ska jag försöka ordna att mina skattepengar och dess utbetalningslapp skickas till min norska adress. Hoppas innerligt på detta då pengarna är välbehövliga.. Som alltid.

rubriker - sms

Vi skulle stjäla allt. Och slänga bort det igen. Nu finns det inget värt att stjäla men du - du sätter höstsolen i eld


Söndag. Ingen söndagsångest.
Dagen har bestått av en skön sovmorgon för att sedan traska ner mot Grünerlökka och besöka söndagsmarknaden på Blå. Mysigt tillochbörjamed, innan vi steg inomhus för att beskåda den konstigaste konstutställningen på länge. Den gjorde oss illamående för en stund. Vi gick hem.

Lägenheten är nystädad och det luktar grönsåpa.
Gott liv - må gott.

...


Vad jag bryr mig om nu är att från samma säng, lyssna till samma regn

Ikeamani på Bergliensgate. Carro och Emielle har med Carros föräldrar shoppat som galningar i fem timmar på Ikea. Lägenheten är fylld av tomma kartonger och halvfärdiga byråer. Det börjar likna nåt med andra ord.

Ikväll bjuder även föräldrarna på mat: potatisgratäng och fläskfilé, vi klagar inte. Aftonens fortsättning är fortfarande oviss. Ölen står på kylning men frågan är om de kommer att drickas.

Om du lyckas, då kan det hända att jag stannar över dagen

Lördagsförmiddag i lägenheten. En samtalsrik afton igår med vin och gott sällskap. Vädret är ljuvligt så vi ska traska ner mot Grünerlökka och njuta lite. Hösten gör sej gott här uppe. Riktigt gott.
Kvällen är inte uppstyrd. Ut, eller inte.

För min del är jobb klart. Lene ska ringa på måndag, då den sista platsen är fylld till uppdraget för att meddela när jag börjar. Arkiv. Scanna. Men med två andra svenskar, så det kan bli fint ändå. Jag nöjer mig.

...


We'll remain after everything's been washed away by the rain. We will stand upright as we stand today


Bulldegen har blivit bullar, som har jäst och ska bli fulländade i vår sjuttiotalsugn! Najs. Kaffe och nybakt en torsdagseftermiddag klagar väl ingen på, iallafall inte jag.

Och en fredag som imorgon, skall jag på arbetsintervju. Snabba puckar i Oslo. Jag ska möta upp Lene på Terra. Vad det företaget innebär har jag ingen aning om. Jag ska iaf arkivera allt pappersmaterial till ett elektroniskt arkiv. Jag och två till från Adecco. Spännande.

Kaffet är klart, snart bullarna också.
José Gonzalez till det. Älskar't

Kunde jag vrida tiden tillbaka om det stod i min makt, då gjorde jag så mycket ogjort. Och än mera osagt


Idag är det bakardagen. De två återstående arbetslösa ska gå loss i köket och baka. Inköpslistan är färdigskriven. Nu är det bara att trippa ner till Rema eller Kiwi för att handla det. Har man inget att göra - ger man sig själv något att göra.

Jag är illa tvungen att även gå förbi Postbanken och en av de mer efterblivna kvinnor jag någonsin stött på. Det är hon som förhoppningsvis har ordnat klart med mitt norska konto. Men det får bli efter bullbakningen, eller kanske under jäsningen.





Här är scenen, varsågod! Alla väntar sig något stort så visa hela världen ditt geni

The Hills på tv, kaffe i koppen, kakor på fatet. Onsdagkväll, nästan som lillördag och mys.

Idag uträttade jag ett möte på Adecco med Torill. Inget spikat jobb, men det är på gång, man liksom har det på känn. Antingen DnBNor eller kanske tillochmed Nokas igen. Hon skulle ringa några samtal och förhoppningsvis styra upp min framtid här i Oslo.
För att fördriva dagarna har jag och Mick valt att finna ut aktiviteter. Imorgon ska vi till Postbanken, köpa kontantkort och baka kanelbullar eller nåt annat gott. Så är ni lediga, kom på fika.

En dag såg hon sanningen i vitögat. Då vände hon om och sprang hem. En enda gång mötte hon sanningen, och aldrig vill hon se honom igen


Bergsliensgate. Här sitter jag med kaffekoppen på bordet och datorn i knäet. Väntar på att Mick ska komma hem från sin Adeccointervju. I eftermiddag är det min tur, 13:30 ska jag möta Torill på Adecco. Hoppas hon har work åt oss också. Det vill säga att Josie redan fått jobb, och befinner sig där i skrivande stund ända tills 16 i eftermiddag. Wiiieeho.
Duscha och styra upp sej nu.

Dom måste lära sig gå, det är vad folk säger när det är vi två

Framme! Uppackade!

Oslo är nu mitt hem. Bergsliens gate är min adress. Jag trivs redan. Jag ångrar inget, inte för en sekund. Men sakna, det kommer jag göra.
Idag blir det en heldag i stan. Besöka diverse bemanningsföretag och fixa bankkonto. Back on track, på ruta ett.

Ten days of perfect tunes, the colors red and blue. We had a promise made. We were in love

Idag lämnar jag allt. Allt utom Josefin och Mikaela. Tryggheten och skyddsnätet stannar hemma, i största mån. Älskade vänner och den olyckliga kärleken lämnar jag vemodigt kvar, på vinst och förlust. På ett visst sätt väntar rehabilitering på min nygamla ort, i min nygamla stad.

En tung natt har passerat. Tyngdlyftningen har varit mer påfrestande än någonsin, allt tack vare dig, allt tack vare mig, allt tack vare oss. Vi har hamnat i en situation där vägval är lika med tårar, förhoppningar, hjärta och hjärna. Och man kan inte äta kakan och ha kvar den samtidigt. Rehabiliteringen börjar idag, så fort jag satt mig på bussen. Jag antar att ditt val är gjort och kanske tillochmed befogat. Ingen alls, ingen överhuvudtaget vet hur det känns. Andrahandsval. Oprioriterat. Öppen som en bok. Blottad. Förstörd. Och när det kommer till kritan har jag ingen annan än mig själv att skylla. Jag är hjärtat - hon är hjärnan.


Besök oss:
Cecilia,
David,
Johanna,
Lindy,
Anna,
Sofia,
Susie,
Palle,
Klara
m.fl!

Vi tar jackorna, går ut. Och det är en annan morgon men vi har varit här förut. Och i en taxi, genom tunnlar kommer du ihåg?















Haha! Alltså ch-ch-ch-check it out. Under detta året har jag hittat denna donnan. Eller hittat å hittat, haha, fel uttryck. Upptäckt, umgåtts med, lärt känna, you name it. Och det är himla fint. En fin kvinna! Det är henne jag kommer sakna, mest. Hela tiden. Distansförhållande. Yeah. ÄLSKI

Och vad hände med mina rosor, och mina tankar om dej? Dom säger att dom har vissnat inom mej


Nä. Det stämmer inte.

Från start nu gäller det. Styra upp och göra kalrt det sista, den slutgiltiga packningen ska stå redo innan dagens slut. Tung packning och tunga avsked. Mycket tyngd idag och imorgon. Och igår. Tyngdlyftare, jag är hur dassig som helst när det kommer till det. På bussen kommer jag sitta och gråta när vi lämnar Göteborgs gräns. OSTIGT. Jag vet.
Men inleder min andra omgång i Oslo med kaffebesök på favortcaféet Sör. Fantastiskt

Över taket slocknar stjärnor vi inte visste fanns. Vi kan en del om ensamhet och håller I varann


Det närmar sig nu. Nästan lite resfeber, eller flyttfeber kanske passar bättre. Det börjar även bli lite jobbigt. Tar emot att lämna folk. Cecilia Fucking Svensson tillexempel. Vilken stjärna. Saknar henne redan trots att vi sågs för ett par timmar sedan, haha. Faen.
Men hon hälsar på - jag kommer hem. Som ett distansförhållande helt enkelt. We're gonna make it. Bezt friendz!

Idolkväll. Så otroligt olikt mig. Men för en kväll kan jag stå ut. Tove är fantastiskt vacker. Ibland önskar man att man var gay. Eller kille.

...


http://ugglanyheter.blogspot.com/

Var det det som kan driva en människa till att riva en människa. I tusen bitar, en människa måste vara mera värd än tusen bitar av penningar


Heldag på worket. Ändå najs idag. Bingoutropare, kinapuffspresenter och rotmos till lunch. Ibland så, finns det gulddagar!

Mor har tjejmiddag. Rödvinet har precis börjat flöda så det dröjer nog en liten stund till innan hönsen börjar tjattra. Väldigt liten tror jag dock. Rödvin, ett par sippar hade suttit fint.

Men nu är det som det är kanske blir det bättre sen säg ingenting till dom vi känner

Onsdagskväll.
- grinar på chefens kontor
- grinar framför grey's
- grinar av sms


Naae. Uppryckning och sovdags.
Två återstående dagar på "jobbet". Ja, nu har jag valt att kalla det så.

...


Sluta å va rädd för mig. Vad är det som får dej att tro att allt är över? Varför kan vi inte vara nöjda med det här?


Imorse när telefonen ringde och jag såg att det var worket tänkte jag "det blir en bra dag. gött med jobb" Dom tankarna.. ja.. dom försvann någonstans runt tvåsnåret. En av bitterundersköterskorna jag jobbar med, gnäller jämt, som om det inte finns någon morgondag. Allt är fel. Allt ska vara enligt "hennes rutiner" (säger hon inte högt, men man vet att så är det). Så när en av "hennes rutiner" inte är perfekt, då klagas det. På mig. Offret. Vikarien. Unga-tjejen-som-ska-orka-springa-hela-dagen. Det är jag det, uppenbarligen. Och istället för att ta diskussionen/klagomålet med mej, så går hon till tjifen. Det var väl ändå inte dagis vi jobbade på? "frööööken, vetduVAAD? sofie, hon.. aahh hon, sofie, gör inte som jag vill!" Så känns det - så lågt lägger hon ribban. Och medan jag sitter på tjifens kontor och får allt spottat i ansiktet, ja, lagom då, slutar bitterkvinnan. Skönt för dej va? Slapp se mej med glansiga och halvt gråtandes ögon!

Efter en dag som denna är jag så in i bänkens helvetes jävla ÜBERGLAD att jag flyr landet. Och visst, nu sitter jag och klagar, men efter detta inlägg är allt över. Bortsuddat. Hennes bitterhet sitter livet ut. Byt jobb - och gö det nu!

...



Var man plågas av begär. Du med, det är samma sak för alla. Fläckar på vår karaktär som inte går att tvätta bort. Hur ska du ha det?


Hemmafru. Jag har ju ingen man, men jag har lyckats vara hemmafru hela dagen ändå. Tvättat tvätt, hängt tvätt, packat kläder, städat.. Oändligt roligt.

På ett sätt vill jag åka nu. På ett annat sätt vill jag inte åka nu. Svårförklarat.
Men allt blir lättare sen.

...




Miniature

Jag skulle ge dej allting du pekar på men bara när du inte hör vågar jag säga så

Ok.
Broder Daniel Forever - dokumentären. Nu såhär efteråt ångrar jag att inte WayOutWest entrades förra året. Eller vare förrförra? Iaf. Konserten hade varit någon slags speciell.. upplevelse, mer än en konsert. Ett minne, en erfarenhet, en känsla. Nu var jag inte där. Får nöja mig med alltför korta filmklipp. BD alltså. Det var då det

Åh håll mig, åh håll om mig vi är nån annanstans. Du kanske aldrig mer är med mig, men om vi var nån annanstans


Sex dagar kvar i fosterlandet Sverige. Packa ner livet i diverse väskor och bege sig. Det känns bra det här.

Städa kök - promenera - packa - tvätta

...





Världsbäst.

Jag vill inte förklara mig vill inte stå upp för mina ideal inte heller försvara mig

Vädret är ju inte optimalt för en dag på stan. Iochförsig äre några timmar var tills jag ska dit, molnen hinner nog passera och tömmas tills dess. Också najs att det ska bli snö ikväll. Passar fint på en höstfest! :) När jag tröttnat på dagens sällskap, i form av Dave, så drar jag till Cis, lånar hennes dusch och blir fräsch och fin(are) inför kvällen. Sedan möter vi upp Josie och Lindy, drar till Seb och har en go föris.


När tiden är rätt ska jag plocka upp dig och ta dig långt härifrån


Utkast, bussresa, 03:13

"1. jag duger när inte tjejen är med.
2. visa känslor går, när jag redan passerat skiten
3. jag är nöjd med oss, jag gillar oss, vi är nöjda på samma nivå
4. haha! vad tänkte jag? snygg, men sämst"



Läs rubriken igen, igen, igen och igen. Du, ja

...


Du säger du ska gå - men det tror jag inte på. Det har du sagt i flera timmar nu. Du säger det är slut - jag har hört det förut. Men jag vet lika väl som du


Husmanskort alltså.
Att smälla ihop lite rotmos, kalkon/skinkskivor, riven morot och tomat, det kallar jag god jävla mat. Ååh, nu hade Per Moberg varit stolt över mig, synd att han inte är här. Idolen med stor I.

Jag ska inhandla vakumpåsar så jag får med mig så mycket kläder som möjligt. Flytta per buss var kanske inte vår smaratste idé trots allt. Det funkar om man vill. Jag vill

Att om jag ensam står kvar på den yttersta dan. När du kommer för att hämta mig

Vår dagstur till Oslo är avklarad, igår.
Det var gött. Hoppade på tunnelbanan det första vi gjorde vid ankomst, traskade fram till Skatt Öst-kontoret.. som var nedlagt och förflyttat. Fem minuter från där vi gick av bussen låg kontoret. Men nu vet iaf Mikaela hur vi gjorde sist, och vi vet att tunnelbanan fungerar som den ska. Alltid nåt. Tillbaka åkte vi och gick till rätt kontor. Som ändå inte blev så lyckat. Men det löser sej.
Trikken upp till Majorstuen och Bogstadveien. Go gata! Och godaste läget har vi lyckats få. En BK-meny på det och träff med Caroline. Lägenheten är ljuvlig. Vindsvåning, takbjälkar, terass mot gatan, takfönster.. Vi kunde inte bett om mer iaf. Underbart.

Nu återstår jobb och definitiva flytten. Najs!


RSS 2.0