So I, I turned around, och maybe I dont' care no more. I know this for sure, I'm walking out that door

Igår åkte min fina docka Cis på Peacan. Det finns inte mycket hellre jag vill, æn att vara dær också. Men det blir inget med det. Upplæring av eftertrædare åt mej gør det svårt att kunna med att utnyttja de norska sjukskrivningslagarna.. Och Hultsfred ær numera nedlagt. Vilken misær, vilken bedrøvlig sak, vilken depression. Inte ens min plan b kommer kunna gå av stapeln. Jag ska inte misstrøsta, WayOutWest och ett par fina musikdagar i Gøteborg højer humøret.
Men endå. Ælskade Hultan. Bu hu.

Minns inte särskilt mycket av igår. Mer än att det var jävligt hårt, att jag levde för två. Är det mer okej att jag är här nu då?

Det ær tisdag. På torsdag kommer mor och lillasyster, på fredag flyttar jag hem med deras hjælp. Kapitlet Oslo avslutas før andra gången i mitt liv. Det blir nog inte en tredje, någonsin, men man vet ju inte. Man vet aldrig egentligen.

Jag ser mej sjælv i min kommande nygamla lægenhet. Ler åt ensamheten, ler åt att kunna bjuda in nær jag vill. Ordna med allt, komma iordning och veta att allt ær mitt. Min førsta riktigt ensamma lægenhetsperiod någonsin. Min tredje sommar på ældreboendet.

Jag blir så dum av dej. Säg bara till, när var hur.


Vill inte komma hit, vill inte lämna sommaridyllen, vill inte befinna mej i en storstad. Allt jag vill är att åka tillbaka och stanna tills min egna vilja söker sej bort.
Torsdagsbussen anlände i Årjäng, bilen innehållandes två raringar stod där! Cis och Bob. Vi åkte mot stugan och kände oss som hemma. Allt var idyll definierat. Lantligt och underbart. En fin kväll och en helvetes massa knott. Värmland.. Morgonen därpå hade Bob dukat mysfrulle. Vi njöööt! Folket anlände allteftersom och tillslut var vi runt sjutton. Meget deiligt. Långbordet i ladan var perfekt. Skåla, skråla och sjöng! Bordet flyttades ut och dansgolvet utnyttjades. Lite bugg, allsång och så vidare ..

Topp två bästa midsommaraftonen

 






































För det som en gång brunnit kan alltid lockas att brinna. Det som en gång funnits i hjärtat kan aldrig försvinna

Det dagliga molntæcket som varje morgon skingras och uppløses framåt førmiddagen vill inte ge med sej idag. Det ligger stadigt kvar och skuggar vår tillvaro. Men vad gør det? Jag ska till Sverige och underskøna Værmland tillsammans med fint folk. Har sællan længtat så hær mycket till midsommarafton. Cis och Bob! Woho!

Veckan har rusat førbi och nu återstår bara EN veckas jobb. EN. Begreppet "ska sluta" har tidigare varit avlægset och långt borta. Nu ær det allt annat æn det. Næra och vældigt konkret. Kænns mærkligt med tanke på hur mycket jag længtar och har længtat hem i kontrast med i hur mycket jag verkligen trivs hær och gillar den hær staden.

Jag borde nog lugna mig. Dom kommer döma mig. Du lär väl lämna snart och här står jag kvar. För jag blir så dum av dig

Imorgon børjar midsommarfirandet lite lætt. Bussen mot Årjæng och bilskjuts till Matildas sommarstælle, Værmland. Klassiskt firande i en ladugård. Utan djur. Mat i oændlighet, supa till oigenkænnlighet. Ni vet, klassiskt. Nattbada i sjøn, somna i græset. Jag vet inte. Men det kænns lovande.

...



...


...


Vad skönt att jag slipper bli tjugofem. Jag svär att jag aldrig blir tjugofem igen

Sommaren ær tillbaka och helgens gæster ær hemma før længesen.
På fredagskvællen anlænde de skøna två små damer till vår lægenhet. Johanna och Mick. Varmt vælkomnade med en fin middag. Kvællen blev inte så lång. Lørdagen dæremot. Stadsvandring och en del inhandlande. Kvællen skulle bjuda på utflyttningsfest så en del mat tryckte vi i oss.. Førfesten var mycket trevligt och festen som blev minns jag inte. Gick med till Mabou, Michael Jackson va dær. Det fick han veta. Gick hem, deltog i något spel och somnade. De andra gick på efterfest. Søndagen var som vilken bakisdag som helst. Tv-tittande. Cola light. Ostbågar. Sova lite. Middag. Somna.


Säg mig att det finns något mer. Mer än bara droger och dagen efter. Säg mig att det inte var det här det var

Det kænns i luften. Det ær ingen bra dag idag. Bakfyllan hænger fortfarande øver en och vædret ær høsttråkigt. Ett lamslaget kollektiv. Ett sirapssegt jobb. Och en utflyttande Emielle. Idag far hon till Spanien och lever det ljuvliga bartenderlivet. Kvar ær vi, fyra stycken. Vilket dassigt tomrum det kommer læmnas kvar.. All lycka till vår fina sambo!


Du sa att ingen vart så bra som jag. Vi talade om allt och älskade. Jag låna pengar och kom till din stad

Det ær fredag.
Mick och Lundin kommer på besøk! Imorgon har vi utflyttningsfest før Emielle. Kænns vældigt mærkligt. Vi blir bara færre och færre. Snart ær det min tur. Kanske ska kedja fast mej i vår pelare i vardagsrummet. Hemma væntar vuxenlivet. Bu och blæ. Eller kanske helt fantastiskt.
Middagen vill stå klar nær damerna anlænder. Pasta och rækor. Væstkuskt.


En cappucino på det.

Du hade allting som du drömde om. Alltihop försvann på en dag. Det skulle inte hända dej

Vilken fantastisk pangsommar:

- Per Morberg sommarpratar i P1
- Oskar Linnros, Vilja Bli har slæppts

Nu behøver jag inget mer. Førutom sol. Och kærlek.
Ha ha.

Jag blir aldrig den samma som förut. Somliga ljus brinner aldrig ut.


...



The Tallest Man On Earth

Och allt vi uppfann, dom gör allt det där igen. Men ingen är riktigt ärlig, ärlig är man i gryningen

Fyra ynka veckor i kvar i denna stad..
En helg hemma med studentfirande och loppisförsäljning. Andralånggatandagen var förträfflig. Tills jag blev kärringtrött. Alltid samma.
Nedräkningen är omöjlig att undkomma. Vemod och lättnad. Och massa annat. Nu ska jag skapa ett hem. Skaffa mitt körkort. Plugga upp betyg. Extrajobba. Får låta mej inspireras av vuxenvärlden.

...

Hyllar NCC's nya kaffemaskin.
Drickbart!

RSS 2.0